colectare selectivă

Colectarea selectiva a deseurilor nu este o activitate noua, insa vazuta in ansamblu, la nivel conceptual, poate reprezenta o noua valoare a societatii umane. Unii oameni o considera parte integranta a conceptului de dezvoltare durabila, datorita reducerii impactului asupra mediului rezultat in urma reciclarii sau reutilizarii a unei parti din deseurile colectate selectiv.

O alta categorie de oameni, considera ca este un fapt normal pentru noi, ca oameni, sa incercam sa obtinem cat mai multe beneficii de pe urma oricarui proces in cxare suntem implicati. Iar pentru o alta categorie de oameni, a devenit un business profitabil, generand profit intr-o maniera ecologica si cu un impact pozitiv asupra mediului inconjurator.

Colectare selectiva este principala prioritate a societatii DRUSAL in domeniul salubrizarii.

Pentru a ne asigura de eficienta procesului de colectare selectiva, am incheiat parteneriate, in functie de tipurile de deseuri colectate, cu diverse organizatii care si-au asumat valorificare deseurilor colectate selectiv. Precolectarea deseurilor se face cu mai multe tipuri de recipienti, de la insulele Ecologice care contin 3 recipienti tip iglu de 2,5mc pe fluxuri de selectare.

Activitatea de colectare selectiva a deseurilor a fost implementata de catre DRUSAL SA in toata zona de operare. Astfel, in municipiul Baia Mare, au fost realizate doua tipuri de programe:

  • Un program destinat zonelor cu blocuri – precolectarea realizandu-se prin intermediul a 114 insule ecologice, a caror colectare se efectueaza de 3 ori pe saptamana;
  • Un program destinat zonelor de case –  prin acest program s-au impartit populatiei peste 40000 de saci pentru colectare selectiva individuala a deseurilor.

Datorita faptului ca zona de operare a societatii nu se limiteaza la aria Municipiului Baia Mare, in localitatiile pe care le deserveste a fost introdus un program de precolectare si colectare selectiva a deseurilor  adaptat fiecarei comunitati in functie de nevoile acestora. Acest program a fost realizat in parteneriat cu  autoritatiile locale.

Colectarea selectiva a deseurilor nu este un proces care sa depinda de un singur actor, responsabilitatea fiind a tutuor celor implicati, respectiv a operatorului de salubritate, a populatiei, a administratiilor locale si a organizatiilor care preiau deseurile si le valorifica.

In plus, pentru , pentru cresterea aportului tuturor actorilor implicati in procesul de colectare selectiva a deseurilor, DRUSAL SA acorda o deosebita importanta implicarii in actiuni cu scop de informare, educare si constientizare a populatiei.

Contact

ADRESa

Sediu Social: Calea Manstur, nr. 2-6, Cluj-Napoca, Cluj, 400372

Punct de lucru: Bd. Unirii Nr. 16/4 Baia Mare, Maramures, 430232

telefon

Telefon: 0262-223004

Fax: 0262-220 840

INFORMAȚII

CUI: 7233879

J12/4794/2022

e-mail

E-mail: office@drusal.ro